Siirry sivustolle
Apks.fi

Apks.fi:ssä on asiaa liikenteestä ja autoilusta. Sivuston tekstit kirjoittaa Vantaalla asuva raskaan liikenteen ammattikuljettaja Aki Pouta. Kirjoitukset perustuvat asialähteisiin sekä kirjoittajan omaan kokemukseen ja näkemykseen. Vaikka jutuissa asiat kerrotaan niin kuin ne ovat, kuuluu teksteissä tienkäyttäjän ääni, joka on valmis kyseenalaistamaan totuuksia ja käytäntöjä.

Apks.fi on sivusto tienkäyttäjältä tienkäyttäjille.

Lue lisää sivustosta

Ylläpitäjän twiitit

Tutustu myös näihin

Apuvalineet Rekkakuvat.fi Liikennetietäjä.fi

Rekkakuvat.fi:ssä

Ammatti: kuljettaja -blogissa

Tietoa sivustosta

Apks.fi on liikenneaiheinen sivusto, jota ylläpitää vantaalainen autonkuljettaja Aki Pouta. Sivusto tarjoaa tietoa muun muassa liikenteestä, ajamisesta, kuljettamisesta, kuljetusalasta, tekniikasta ja teistä. Apks.fi on oikeasti riippumaton, koko ajan kasvava tietolähde, jonka tarjonta on selkeää ja perusteellista.

Miksi Apks.fi – 7 syytä

1. Se on ilmainen
Kaikki internetissä on lähtökohtaisesti ilmaista. Ainakin tavallinen netinkäyttäjä on tottunut siihen. Internet on toisaalta edullinen julkaisualusta, sillä kustannukset jäävät pieniksi. Apks.fi:n ylläpitäminen maksaa vain joitakin kymmeniä euroja vuodessa – sellaisen summan kaivaa kuka vain rahapussistaan.

2. Se on digitaalinen
Nettisivuston pitäminen ajan tasalla on vaivatonta ja nopeaa. Kuvat ovat näyttäviä, ja tarvittaessa ne ovat liikkuvia ja sisältävät ääntä. Tarjontaan pääsee käsiksi lähtemättä kotoa mihinkään, ja mobiililaitteiden ansiosta sivusto on aina mukana. Aineisto on kyllä tarvittaessa helposti saatettavissa perinteiseenkin muotoon.

3. Se on kattava, ymmärrettävä ja laadukkaasti kirjoitettu
Apks.fi rakentuu teksti kerrallaan. Vaihtoehtoisesti kaiken olisi voinut kirjoittaa nopeasti, mutta laatu siitä olisi kärsinyt. Toisaalta aihe on niin laaja, että siitä ei ehkä koskaan saa kaikkea kerrottua. Jokainen uusi teksti syntyy samojen laatuvaatimusten mukaisesti: aihe käsitellään laajasti, monipuolisesti ja niin, että asiaan perehtymätönkin ymmärtää. Sujuvan ja oikeakielisen tekstin takeena voinee pitää kirjoittajan pitkää kirjoitusharrastusta ja suomen kielen opintoja yliopistossa.

4. Se on viihteellinen
Miksi tiedon hankkimisen pitäisi olla tylsää tekstimassan läpi kahlaamista? Toki Apks.fi:ssä tekstiä on, ja toivottavasti riittävästi, mutta ohessa on paljon kuvia ja jokunen videokin. Sen lisäksi tekstiä höystää värikäs ulkoasu. Kirjoitustapa on rempseä eikä virallisen kuiva, koska saittihan on yksityisen henkilön tuotos!

5. Se on vuorovaikutteinen
Lukijan rooliksi ei jää vain hänen lukemansa materiaalin vastaanottaminen mukisematta. Koska Apks.fi on netissä, on lukijalla kaikki keinot antaa kuulua itsestään. Joka tekstin yhteydessä on kommentointi. Sivuston Facebook-sivulla sana on vapaa, samoin kuin YouTubessa. Ylläpitäjään voi ottaa yhteyttä lomakkeella tai sähköpostilla. Internetissä sana leviää kulovalkean tavoin, ja niinhän sen nykyaikaisessa maailmassa kuuluu ollakin: ikävät asiat tuodaan esiin, hyvät asiat nostetaan pinnalle.

6. Se on riippumaton
Apks.fi:n juttuja ei voi ostaa rahalla, eikä kirjoittajan tarvitse miellyttää ketään. Yhteistyössä ehtona on se, että Apks.fi voi esimerkiksi tavarapalkkioista huolimatta pysyä linjallaan. Apks.fi:n ei tarvitse paksuntaa osakkeenomistajien rahapussia tai takoa emoyhtiölle tuottoa, ja siksi se on 100-prosenttisesti rehellinen sivusto.

7. Sitä ovat käyttäneet muutkin
Usean tieliikenneaiheisen haun tuloslistauksessa Apks.fi on löytynyt kärkisijoilta. Sivuja katsellaan yli 5 000 kertaa kuukaudessa, ja suosio sen kuin kasvaa.

Luotettavuuden periaatteet

Apks.fi:tä ylläpitää yksityinen ammattikuljettajana toimiva henkilö. Minulla ei ole muuta koulutusta kuin lukio ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajan perustutkinto. Tekstit syntyvät sen tuloksena, kun paneudun lähdeaineistoon ajokokemuksen tuomien näkemysten pohjalta. Vastuu onkin ensisijaisesti lukijalla, koska Apks.fi ei voi tarjota niin sanottua virallista kantaa. Sen antavat viranomaiset.

Koska haluan sivuston sisällön olevan laadukasta ja luotettavaa, toimin seuraavien periaatteiden mukaisesti.

1. Aina totuudenmukaista tietoa

Apks.fi:n sisältö on totuudenmukaista. Sivustolla ei ole ostettuja juttuja tai mielisteleviä kirjoituksia. Tuon esiin todelliset mielipiteeni ja tarjoan totuudenmukaista tietoa aiheista.

2. Aina varmaa tietoa

Jos en ole jostakin asiasta varma, jätän sen todennäköisesti kirjoittamatta tai mainitsen sen, että tieto ei ole varmaa. Varmaksi tiedoksi katson tiedon, joka on luotettavasta lähteestä tai arkikokemuksien pohjalta todeksi havaittu. Luotettaviksi katsottavia lähteitä ovat esimerkiksi virastojen nettisivut, alan ammattikirjallisuus sekä yleisesti tunnustetut näkemykset.

3. Aina valmis korjaamaan virheet

Jos sivuston sisällössä on virheitä ja joku niistä huomauttaa, olen valmis korjaamaan virheet. Samoin korjaan virheet tietysti siinä tapauksessa, että huomaan ne itse. Kun olen korjannut tai muuten muuttanut tekstiä, laitan sen julkaisupäivämäärän oheen tekstin "päivitetty [päivämäärä]".

4. Aina mielipiteet ja tosiasiat erillään

Pidän tärkeänä erottaa omat tai muiden mielipiteet tosiasioista. Jos tekstin asiayhteydestä ei selviä, onko teksti mielipidettä, erotan mielipiteen erilliseen osioon tekstissä.

Kelvollista XHTML 1.0:aa Youtubeapks.fi Youtubessa Facebookapks.fi Facebookissa Tilaa RSS-syöteTilaa RSS-syöte eXTReMe Tracker