kuva17.jpg

Blogi

Apks.fi:n Blogi on enemmän kuin vain kuvauksia viime aikojen tekemisistä. Se on vähän sisällöllisiä rajoituksia sisältävä palsta erilaisten tekstien satunnaiseen julkaisuun. Tekstien aiheet liittyvät pääasiassa tieliikenteeseen. Blogissa on ajottain myös Autoilun asialla -kirjoituksia, jotka tarjoavat hyödyllistä tietoa esimerkiksi liikennesäännöistä tai tekniikasta, sekä Tarkasteluja, joissa kirjoittaja arvioi erilaisia autoilun kannalta hyödyllisiä tavaroita tai palveluita.

Kirjoittaja

Aki Pouta on liikkunut tien päällä vuodesta 2007. Hän on kiinnostunut liikenteen jokapäiväisistä ilmiöistä, ajoneuvojen tekniikasta ja liikenteen suunnittelusta. Hän työskentelee vakituisesti kuljetusalalla, ja tietämystä kiinnostuksen kohteista kertyykin arjessa tutkailemalla ja kokeilemalla – samoin kuin erilaisista tietolähteistä hankkimalla. Vapaa-ajallakin Aki Pouta viihtyy tieliikenteessä niin autolla kuin jalan. Arvomaailmaan kuuluu vastuullinen ajaminen, mikä tarkoittaa muun muassa liikennesääntöjen kunnioittamista.

Kuormausvälineitä verkosta

Julkaistu 6. lokakuuta 2012.

Tarkastelu

Keväällä apks.fi:ssä julkaistu kirjoitus kuormansidonnasta sekä kuormaliinan käyttöä opastava video ovat tulleet ilmeisen kovaan tarpeeseen. Ehkäpä jutun lukemisen jälkeen autotallissa pölyyntyneet kuormaliinat ovat päätyneet ahkeraan käyttöön, tai sitten kamppeet on todettu puutteellisiksi tai viallisiksi, ja määränpääksi on muotoutunut sidontavälineitä myyvä liike.

Nykyajan maailmaan päivittäiseksi ja väistämättömäksi osaksi on tullut internet, ja voi kai jo sanoa, että liikkeeseen ajaminen ja varusteiden ostaminen sieltä on vanhanaikaista. Tänä päivänä kuormansidonnan välineetkin voi nimittäin ostaa internetin kautta. Vaikka toisaalta ihan vielä tuotteita ei voi vastaanottaa olohuoneeseen erikoistulostinta käyttämällä, ei matka lähimpään Postin toimipaikkaan ole sekään enää paha iltapäiväruuhkassa kiertelemiseen verrattuna. Sitä paitsi onhan nykypäivän postikin asiakkaan niin halutessa sitä, että paketin sylkäisee automaatti koodia vastaan. Eikä se automaatti tunne virastomaisia aukioloaikoja.

Nämä nykyajan mahdollisuudet on tiedostanut eteläsuomalainen ErgoRej. Yritys on myynyt yli 30 vuoden ajan kuorman sitomiseen ja nostamiseen liittyviä tarvikkeita, ja asiakkaina on monia isoja kuljetusyrityksiä. Nyt yrityksessä on haluttu saada ostajia myös yksityishenkilöistä eli ihan tavallisista matti meikäläisistä, jotka kaipaavat sidontatarvikkeita kesämökin kamppeiden tai muuttokuorman kuskaamiseen. Edullinen ja helppo tapa lähestyä mahdollisesti kiinnostuvia asiakkaita on tietysti internet, ja verkkokauppaa helpommaksi vaihtoehtojen selaaminen ja ostaminen tuskin voi tulla. Vai voiko se tämän yrityksen tapauksessa tullakin?

Uusi aluevaltaus

Ennen kuin ErgoRejin verkkokauppaa alkaa kovasti arvostelemaan, täytyy selvittää myynnistä ja markkinoinnista vastaavalta Mika Kujapellolta nettisaitin tämänhetkistä tilannetta. Tähänhän asti verkkokauppoja ovat väsänneet lähinnä laajempaa ostajakuntaa palvelevat yritykset, kuten vaatetus- ja elektroniikka-alan liikkeet. ErgoRejinkin sivusto on alun perin ollut perinteinen yrityksen käyntikortti, josta saa toimialan ja yhteystietojen kaltaista perustietoa. "Jokin aika sitten sivuille lisättiin mahdollisuus tilata verkosta tuotteita. Tuotevalikoima on vielä suppea ja tilausmenetelmä hieman vaivalloinen asiakkaan näkökulmasta, mutta ideana on kuitenkin jatkuvasti pyrkiä kehittämään tätä puolta eteenpäin.", Kujapelto kertoo.

Verkkokaupan rakentamiseen ei haluttu sitoa suuria summia, koska yksityiset henkilöt eivät vielä niin laajasti tiedä ErgoRejistä kuormansidonnan tarvikkeiden ostopaikkana. Toisaalta kuljetusliikkeiden lisäksi tavallisten kuluttajien saataville haluttiin tuoda ErgoRejin tarjonta. Mika Kujapelto lupaakin jo tuntuvia uudistuksia, jos myynti lähtee rullamaan hyvin: "Jos syksy ja loppuvuosi menee positiivisesti, niin verkkokauppa kyllä varmasti kehitetään ensi vuodeksi ihan uudenlaiseksi. Myös vaihtoehtoisia toimitusmalleja olisi tarkoitus tällöin miettiä toimituskulujen alentamiseksi."

Kujapelto osaa kuitenkin heti antaa syyn siihen, miksi välineitä kaipaavan kannattaa valita juuri ErgoRej: "Hinnat ovat edullisia ja tuotteet laadukkaita."

Runsaasti rompetta

ErgoRejin verkkokaupasta saa monenlaisia kuormansidontaan liittyviä välineitä sidontavöistä ketjuihin, kiinnityspisteisiin, kulmasuojiin ja ripustustarvikkeisiin. Lisäksi valikoimissa on nostotarvikkeita sekä trukkeja ja pienkuormaajia, mutta järeämpiä koneita ei verkkokaupasta sentään voi tilata. Yritys myös kertoo valmistavansa joitakin tuotteita räätälöidysti. Esimerkiksi räikkäkiristimen perään voidaan liittää sidontanauha, jonka pituuden asiakas valitsee. Tosin toistaiseksi esillä olevista tuotteista vain pieni osa on suoraan tilattavissa verkon kautta, ja lopuista voi tiedustella perinteisemmin liikkeessä käymällä tai soittamalla.

Valikoima on varsin laaja ja kattaa varmasti monen kuljetusyrityksen tarpeet. Yksityishenkilön vaatimukset tuskin edes koskaan ulottuvat yhtä laajalle, mutta jo perustarvikkeita on saatavana kattavasti. Esimerkiksi tyypilliseen huonekalujen sitomiseen peräkärryyn on mahdollista – tietysti tavaran ominaisuuksista riippuen – ostaa perinteinen rataslukkovyö tai kätevä pikalukkovyö. Kevyen tavaran sitomiseen on myös erittäin helppokäyttöisiä pikkuliinoja, joiden lukko toimii vain sormella painamalla.

Itseäni alkoi valtavasti kiinnostaa automaattivyö, jossa on kelaustoiminto. Se soveltuu vain pienille kuormille, koska nimellislujuus on 200 kilogrammaa. Kuivaharjoittelun pohjalta sidontaväline tuntui erittäin kätevältä, sillä liina vain vedetään ulos ja lukitaan. Liinan kelaaminenkin on todella helppoa. Ainoaksi puutteeksi voisi mainita sen, että lujuuksia ei ole ilmoitettu sidontavälineessä, vaan tiedot piti tarkistaa ErgoRejin nettisivuilta.

Automaattivyö

Automaattivyö oli aika uusi tuttavuus minulle, mutta erittäin jekkulin oloinen väline. Liina vedetään kelauslaitteesta ulos kuin turvavyö ja sen koukku kiinnitetään kiinnityspisteeseen. Sen jälkeen käännetään kelauslaitteen salpa liinan lukitsemiseksi.

Automaattivyö

Tämän helpommaksi liinan rullaaminen tuskin voi tulla. Punaisesta napista painamalla laite kelaa liinan sisään. Toiminta on yhtä varmaa kuin pölynimurin johdon kelaaminen, eli vähän saattaa joutua laitetta avittamaan liinaa vekslaamalla. Saisikohan kapistusta joskus järeämmillekin kuormille?

Toiseksi tuotteeksi valitsin jakeluautoista tutun pikalukkovyön, jossa liinan lukitseminen ja avaaminen käy kahvaa liikuttamalla. Liinasta voi selvittää varsin helposti nimellislujuuden siihen kiinnitetystä lapusta. Mitään kummempaa valittamista ei välineestä huomannut, joten sillä lienee edessään varsin pitkät palvelusvuodet meikäläisen omissa ajoissa.

Pikalukkovyö

Pikalukkovyö on varsin kätevä varuste kevyehköjen kuormien sitomiseen.

Sujuvaa asiointia

ErgoRejin kotisivujen auetessa selaimessa ei näky ole sama kuin useimmissa nettikaupoissa, mutta toimiala selviää välittömästi. Kävijä löytää vaivattomasti tuotteet ja tiedon verkon kautta tilaamisesta. Sivuston ulkoasu on selkeä ja rakenne toimiva. Tuotteista on tarpeelliset tiedot esillä, joskin kuvat saisivat olla isompia. Lisäksi verkkokauppaan liittyviä ohjeita saisi olla kattavammin; esimerkiksi en löytänyt yleensä tarpeellisia toimitusehtoja.

Sivuilla vieraileva tottunut netinkäyttäjä saattaa hämmästyä siitä, että tavanomaista lisää ostoskoriin -painiketta ei tuotteiden ohesta löydy. Sen sijaan asiakkaan on siirryttävä tilauslomakkeeseen ja valittava tuote pudostusvalikosta. Lisäksi tilaajan tehtävä on selvittää Postin sivuilta sen toimipaikan tai Smartpost-automaatin osoite, johon hän haluaa paketin toimitettavan. Muuten lomakkeessa on tyypillisiä kenttiä eikä sen käyttäminen ole poikkeuksellista.

Automaatin kautta autoon

Toimitustavaksi asiakas voi valita noudon liikkeestä Vantaalta tai toimituksen Postin toimipaikkaan tai SmartPost-automaattiin. Vaihtoehdot varmasti riittävät monelle ostajalle, sillä jo SmartPost on erityisen käytännöllinen tapa vastaanottaa paketteja. Isot laatikot taas kulkevat perinteisiin Postin toimipaikkoihin. Tällä hetkellä ainoa maksutapa on postiennakko, josta Posti aina veloittaa joitakin euroja. Toisaalta se on myyjän kannalta turvallinen ratkaisu. Jos verkkokaupassa myynti alkaa sujua, saamme ehkä odottaa maksutavoiksi tyypillisiä tilisiirtoa, verkkopankkia sekä luottokorttia.

Tilauslomakkeen lähettämisen jälkeen olisin kaivannut vahvistusta sähköpostiin tai edes ilmoitusta nettisivuilla, mutta nyt selain ohjautui vain aloitussivulle. Ensimmäinen ilmoitus tilauksen sujumisesta oli Postilta tullut ilmoitus paketin saapumisesta SmartPost-automaattiin. Paketissa oli kuitenkin asianmukainen tuloste tilauksen tiedoista, ja eihän tilauksen statuksesta ilmoittaminen myös aikaisemmissa vaiheissa vaadi kuin pientä koodailua.

Tuotteiden pakkauksessa ei ollut mitään moitittavaa, ja itse sidontavälineet olivat täysin moitteettomassa kunnossa. Itse asiassa minusta näytti siltä, että postipaketissa oli hyödynnetty uusiokäyttöä, mikä on varsin esimerkillistä ja kekseliästä miltä tahansa yritykseltä. Joka tapauksessa SmartPostilla asioimisen jälkeen olisi saman tien vain voinut lähteä sitomaan kuormaa, joten homma sujui siinä mielessä erinomaisesti.

Nimellislujuus

Nimellislujuus on hyvin oleellinen tieto kuormaliinan käyttäjälle. Tässä pikalukkovyössä tieto on varsin selkeästi ilmoitettu.

Kohti e-asiointia

Kuormansidonnan välineiden hankinnassa on minun mielestäni perinteiset liikkeet saamassa uuden haastajan. ErgoRejin verkkokaupassa on nimittäin potentiaalia siirtää tarvikkeiden hankkiminen tälläkin alalla verkkoon. Varsin hyvä tapa internet on yksityisille asiakkaille, mutta en näe esteitä sille, että myös suurasiakkaat alkaisivat tehdä ostoksia nykyaikaisesti. Tällä hetkellä ErgoRejin verkkokaupan voi toki nähdä jokseenkin hankalaksi verrattuna moniin suuriin internetin liikkeisiin. Toisaalta minusta minkä tahansa yrityksen on hyvä lähteä rohkeasti uusiin aluevaltauksiin, vaikka alkuun pitäisikin tinkiä joistakin seikoista. Eipä lomake loppujen lopuksi mikään ylitsepääsemättömän hankala ole, ja tosiaan parannuksia tulee heti, kun kauppa alkaa käydä.

Jos haluaa käyttää suomalaista asiantuntevaa palvelua, kaipaa laajaa valikoimaa ja tarvittaessa vaatii mittatilaustyötä, on ErgoRej mainio paikka hankkia välineitä kuormansidontaan ja miksei myös nostovälineisiin. Vaikka sitten asuisi kaukanakin Etelä-Suomesta, ei liikkeessä asioinnista tarvitse tehdä ongelmaa. Tähän yritykseen kun siis pääsee käymään virtuaalisesti, omalta kotikoneelta.

Verkkokauppa sijaitsee osoitteessa http://www.ergorej.com.

Kommentointi

Kommentit tarjoaa Disqus

Seuraava kirjoitus | Kaikki kirjoitukset | Edellinen kirjoitus

Avainsanat

kuormansidonta

Satunnaisia kirjoituksia

Virstanpylväiden vuosi

Julkaistu 7. syyskuuta 2011. | Kommentit

Eilen tuli kuluneeksi vuosi rekkakurssin aloittamisesta. Päivällä piti käydä asioilla ja illalla vielä tuli tv:stä hyvä leffa, joten bloggailut jäivät itse juhlapäivänä väliin. Nyt onkin sitten aika todeta "kylläpäs se aika kuluu nopeasti" ja kirjoittaa hieman menneen vuoden aikana tulleista kohokohdista. Maanantai 6. syyskuuta 2010. Koulu alkaa...

Tuliaisia mp-messuilta

Julkaistu 6. helmikuuta 2012. |

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin MP 12 Moottoripyöränäyttely 2.–5. helmikuuta. Moottoripyöräilyn harrastajana messuilla tuli käytyä lauantaina katselemassa uusia pyöriä sekä varusteita, vaikka tilanne niiden suhteen on tällä hetkellä kondiksessa. Uutena tuskin pyörää ostaisin, ja varusteitakin saa jopa messutarjouksia...

L200 laitossa

Julkaistu 25. syyskuuta 2011. | Kommentit

Uusi ajokki on ollut reilun viikon käytössä, ja peli on alkanut tulla vähitellen tutuksi. Innostus sen sijaan ei vielä ole osoittanut laantumisen merkkejä, ja itselleni tavallisesti kovin harvinaisia hupikilometrejä on päässyt kertymään mittariin. Mikään ei ole viihdyttävämpää kuin lähteä ajamaan autolla, jolla ajamisessa on useita erilaisia mielihyvää tuottavia puolia...

Kelvollista XHTML 1.0:aa Youtubeapks.fi Youtubessa Facebookapks.fi Facebookissa Tilaa RSS-syöteTilaa RSS-syöte eXTReMe Tracker
apks.fi